Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy na herbatnikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 50 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
serek waniliowy 1 op
cukier 0,5 szkl
masło 0,5 szkl
herbatniki 2 op
sok z cytryny do smaku
marcepan 35 dag
cukier puder wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy na herbatnikach

1. Masło stop, wystudź. Herbatniki pokrusz, wymieszaj z masłem. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z herbatników. Żelatynę zalej 1/3 szkl wrzątku. Mieszaj, aż się rozpuści.
2. Twaróg wymieszaj z cukrem, serkiem oraz sokiem z cytryny. Masę ostrożnie połącz z żelatyną i wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 4 godz.
3. Marcepan rozwałkuj, podsypując cukrem pudrem. Z placka powycinaj krążki różnej wielkości i ułóż z nich różę na torcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 28.04.2013 16:18
fajny tort
aisza1 19.04.2013 15:32
brzmi smakowicie
miki47 12.04.2013 13:58
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak