Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
mieszanka meksykańska 1 puszka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 4 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz kolorowy 1/2 łyżeczka
ryż 1 (w trzech kolorach)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Ugotowany i studzony ryż wysypać do miski.
Dodać odsączona mieszankę meksykańską, pokrojoną w kostkę cebulę i odsączonego z zalewy tuńczyka.
Na koniec posolić do smaku i popieprzyć oraz dodać majonez i wymieszać.
Odstawić na 10 minut do lodówki celem schłodzenia sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.04.2011 18:41
ale smakowitości!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak