Sposób przygotowania

1. Rzodkiewki oraz seler naciowy oczyść, opłucz. Rzodkiewki potnij w cienkie plasterki, a pędy selera na kawałeczki. Ziarna sezamu wsyp na mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Mieszając, zrumień. Przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia.
2. Miód dokładnie utrzyj z sosem sojowym oraz octem. Cienkim strumieniem dolewaj olej. Całość ubij trzepaczką na jednolity sos.
3. W salaterce wymieszaj rzodkiewki z selerem i ziarenkami sezamu. Polej przygotowanym sosem, przemieszaj.Sałatkę wstaw do lodówki na ok 30 min, aby wszystkie smaki dokładnie się przeniknęły. Sałatkę serwuj z bagietką albo jako dodatek do mięsa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !