Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie i ugotować prawie do miękkości.
Serca umyć, oczyścić i pokroić wzdłuż na cztery części.
Wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jeszcze chwilę podsmażać.
Wlać wodę, oba sosy, dodać sól i pieprz i dusić około 15 minut.
Do serc dołożyć podgotowane grzyby, można wlać odrobinę wody, w której gotowały się grzyby.
Na koniec dorzucić odsączoną z zalewy mieszankę, mąkę rozrobić z trzema łyżkami wody i zagęścić nią sos zagotowując go.
Podawać z ryżem lub kaszą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Bardzo apetycznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    smacznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetyczne - lubię podroby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !