Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kabaczki po marsylsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczki 4 szt
olej 3 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pomidory 2 szt
ryż 8 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kabaczki po marsylsku

Kabaczki płuczemy kroimy w plasterki jeżeli skóra jest gruba to obieramy,solimy i odstawiamy aby puściły sok.Cebulę i czosnek siekamy pomidory obieramy ze skórki i dzielimy na kawałki.Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek i cebulę,pomidory a po 5 min kabaczki,doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem 30 min.Ryż płuczemy i osaczamy wrzucamy do rondla z jarzynami mieszamy widelcem i dusimy pod przykryciem jeszcze 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 10.12.2011 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak