Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta con tono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
czosnek 3 ząbki
olej 4 łyżki
papryczka chili 0,5
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta con tono

makaron ugotować al dente
tuńczyka podsmażyć na gorącym oleju wraz z drobno posiekaną papryczką (można dodać więcej papryczki jeśli ktoś lubi bardzo pikantnie zjeść), dodać pieprzu,
pod koniec smażenia dodać rozduszony czosnek,
chwilę podsmażyć
dodać odcedzony makaron i smażyć jeszcze przez 3-5 min - w zależności od stopnia ulubionej kruchości potraw :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak