Sposób przygotowania

Laskę wanilii kroimy wzdłuż na pół i zeskrobujemy nożem ziarenka mieszamy je z masłem.Filety kroimy na połówki solimy posypujemy pieprzem i chińską przyprawą.Pomarańcze obieramy ze skóry i białej błonki i kroimy w półcentymetrowe plastry.Przygotowujemy folię aluminiową do pieczenia o długości 70 cm składamy ją wszerz na pół a następnie zawijamy dwa naprzeciwległe brzegi żeby nam wyszła kieszonka.Każdy filet smarujemy masłem waniliowym i kładziemy na niego plaster pomarańczy.Do każdej kieszonki wkładamy po dwa filety z owocami zamykamy i kładziemy na dobrze rozgrzanym grillu.Kiedy kieszeń dobrze spuchnie od pary która nie będzie miała ujścia znaczy że ryba jest gotowa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !