Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
szpinak 0,5 kg
jajko 2 szt
ser żółty 20 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk ze szpinakiem

Szpinak wrzucić do osolonej wody na 3 minuty, odsączyć. 1 jajko ugotować na twardo, posiekać i dodać do szpinaku. Ser zetrzeć na tarce i wymieszać ze szpinakiem, dodać żółtko. Z białka ubić pianę i dodać do masy szpinakowej. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Z mięsa uformować płat i wyłożyć nadzienie. Zwinąć i obwiązać nitką. Piec ok. 60 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 16.09.2013 09:10
muszę sam spróbować
olkaaa 21.05.2013 07:35
uwielbiam szpinak
Bernadeta1 30.03.2013 09:42
mięsko i szpinak, super
Wafelek2601 24.01.2013 09:11
Świetne połączenie składników - super obiadek.
smakoszek 02.11.2012 12:33
świetne i zdrowe mięsko
Ewelina47 23.10.2012 12:41
to może być dobre
Izabela28 10.10.2012 10:56
super:)
Dorian 02.05.2012 08:57
pycha
alaaa 30.04.2012 15:08
to musi być pyszne,,
jeta72 24.04.2012 13:18
super!!!
Magdalena1110 03.05.2011 08:18
smaczne
Dorota59 29.04.2011 16:22
pyszności
Danuta8 29.04.2011 12:08
fajny przepis
MAR3STA 28.04.2011 19:13
Już sobie wyobrażam te pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak