Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty 4 Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1/2 główki
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
rzodkiewki 5 szt
biały por kawałek
ulubione sosy ziołowe 2 torebki
olej roślinny 6 łyżek
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty 4 Eli

Kapustę poszatkować do miski.Umytą,osuszoną i obraną z nasion paprykę pokroić w kostkę.Obraną,umytą marchewkę,rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Pora pokroić w ćwierć krążki.Wszystko dodać do kapusty.W słoiku wymieszać 6 łyżek oleju i 6 łyżek przegotowanej wody,wsypać sosy.Słoik zakręcić nakrętką i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja i odstawić na 5 minut.Gotowym sosem polać surówkę i wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:07
Zawsze dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak