Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany z pomidorami i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 30 dkg
pieczarki 30 dkg
masło 5 dkg
czosnek 2 ząbki
cebula 3 szt
natka pietruszki 1/2 łyżeczki
koperek 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
filet z dorsza 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany z pomidorami i pieczarkami

Cebule i czosnek obieramy i siekamy i wykładamy dno naczynia żaroodpornego.Pomidory obieramy i kroimy w plasterki,pieczarki także kroimy w plasterki,dodajemy do cebuli mieszamy doprawiając solą i pieprzem.Na tak przygotowanym spodzie układamy filety z dorsza i przykrywamy je kawałeczkami masła.Zapiekamy pod przykryciem 45 min w średnio nagrzanym piekarniku.Wyjmujemy i posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 22.09.2011 13:14
ciekawe
Krystyna32 29.08.2011 21:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak