Sposób przygotowania

kaszę ugotować w/g przepisu na opakowaniu,cebulę,pomidory suszone oraz morele pokroić w kostkę,szynkę w plastry,natkę posiekać,na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę dodać morele,szynkę,pomidory,orzechy i tymianek,wymieszać i usmażyć ok.5min.wszystko wymieszać z wcześniej ugotowaną kaszą dodać jajko i doprwwić do smaku solą i pieprzem,indyka umyć i natrzeć solą i pieprzem po czym nafaszerować wcześniej przygotowanym farszem i spiąć wykałaczką posmarować oliwą i wstawić do piekarnika na 190st. i upiec co jakiś czas zajrzeć i podlać indyka wodą lub wytworzonym tłuszczem podczas pieczenia,jeśli jeszcze będzie mięso niedopieczone a się przyrumieni to zmniejszyć temperaturę lub zawinąć w folię aluminiową,po upieczeniu pokroić mięso w plastry i podawać każdą porcję wytworzonym sosem podczas pieczenia,podawać potawę z warzywami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !