Sposób przygotowania

Z mięsa zdejmujemy błonę.Z podanych składników przygotowujemy zalewę octową,wkładamy do niej mięso i odkładamy w chłodne miejsce na 2-4 dni.Wyjmujemy z zalewy osączamy posypujemy solą i szybko zarumieniamy z obu stron,następnie przekładamy do rondla dodajemy tłuszcz niewielką ilość wody,cebulę z zalewy oraz pokrojoną w słomkę włoszczyznę.,dusimy często obracając mięso.Farsz-cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy na tłuszczu gdy przestygnie mieszamy ją z bułką tartą i masłem.Uduszoną pieczeń wyjmujemy porcjujemy w cienkie podwójne płaty nie przecinając do końca.Między dwa płaty mięsa nakładamy farsz.Mięso układamy w brytfannie podpiekamy i podprawiamy sporządzoną z mąki i tłuszczu zasmażką.Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !