Sposób przygotowania

Karki umyć,zalać 3-ma litrami wody,dodać przyprawę warzywną i gotować do miękkości mięsa.Ugotowane karki wyjąć,przestudzić i obrać z mięsa.Marchewkę,pietruszkę i seler obrać i umyć.Ogórki,marchewkę,pietruszkę i seler zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Obraną cebulę posiekać.Do wywaru dodać potarte ogórki,jarzyny,posiekaną cebulę,ziele angielskie,liście laurowe i zagotować.Do gotującej się zupy wsypać kaszę i gotować do miękkości kaszy.Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę,zalać wodą,dodać odrobinę soli i ugotować do miękkości.Do zupy dodać ugotowane ziemniaki,pokrojone mięso i jeszcze chwilę gotować.Do rondla wlać śmietanę,rozprowadzić gorącą zupą i wlać do reszty zupy.Zupę wlać do talerzy i posypać posiekanym koperkiem.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !