Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indycza z kiełkami sojowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś indycza 450g
olej 3łyżki
sól
pieprz
kukurydza puszka
kiełki sojowe 200g
jogurt naturalny 150g
śmietanka kremowa 1\\8l
rosół z kurczaka 1\\8l
mąka łyżka
Kolendra cała Prymat
sok z cytryny 2łyżki
szczypiorek posiekany peczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza z kiełkami sojowymi

Pierś indyczą pokroić w cienkie paski .Obsmazyc w gorącym oleju.Posolic i posypać pieprzem .Kukurydze odsączyć .Kiełki sojowe opłukać .Dodać kukurydze i kiełki do miesa i poddusić 5min.Jogurt wymieszac ze śmietana ,rosolem i maka.Doprawic kolendrą sola i pieprzem .Również dodać do patelni.Zagotować raz .Skropić sokiem z cytryny i posypać siekanym szczypiorkiem .Podawać z ryżem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak