Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z parzenia szynki 2 litry
biała kiełbasa 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
szynka kilka plastrów
żółtko jajek 2 szt
chrzan ze słoika 5-8 łyżek
śmietana 18 proc 200 ml
mąka pszenna 3 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa Eli

Do wrzącego wywaru wrzucić liść laurowy,ziele angielskie,białą kiełbasę i pogotować 10-15 minut.Kiełbasę wyjąć i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Do wywaru dodać chrzan i chwilę pogotować.Żółtka i śmietanę wymieszać dokładnie z mąką,wlać do zupy,zagotować i zdjąć z ognia.Gotową zupę doprawić do smaku maggi i solą.Podawać z pokrojoną białą kiełbasą,szynką i gotowanymi jajkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:09
dobra zupa.
FAFIK 24.07.2011 19:28
REWELACYJNY SMAK I REWELACYJNIE PODANE!
smakowita 08.06.2011 11:30
Super się prezentuje,bardzo lubię te smaki
agnieszka214 28.05.2011 15:54
pyszny
agnieszka214 28.05.2011 15:54
pyszny
agnieszka214 28.05.2011 15:54
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak