Sposób przygotowania

1. Liście sałaty opłucz, osusz. Kukurydzę osącz. Ogórki pokrój w półplasterki, a pomidory na kawałki. Paprykę oczyść, potnij w paseczki. Sałatę porwij na kawałeczki. Rozdrobnione warzywa, kukurydzę i oliwki wymieszaj w salaterce. Zioła opłucz, posiekaj.
2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Ocet balsamiczny wymieszaj z czosnkiem, solą i pieprzem.
3. Gdy przyprawy rozpuszczą się, dodaj sos chilli, a następnie dolej oliwę. Ubijaj trzepaczką ok 3 min. Sos połącz z ziołami. Polej nim sałatkę przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    zjadłabym na koalcje:0

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !