Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 100 ml
kapusta biała 0,5 główki
ziemniaki 5 sztuki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
marchewka 2 sztuka
mąka 2 łyżki
koperek 1 łyżeczka
boczek wędzony 15 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
słonina 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty II

kapustę opłukać pokrajać w kostkę zalać wywarem ugotować ziemniaki u marchew obrać pokroić w kostkę dodać w połowie gotowania i dodać przyprawy boczek pokroić w kostkę dodać do zupy słoninę stopić dodać mąkę lekko zrumienić dodać do zupy oraz pomidory razem ze śmietaną na sam koniec dodać przyprawy do smaku oraz dodać koperek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak