Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane łódeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
olej 25 ml
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane łódeczki

Ziemniaki (duże) obieramy, płuczemy, kroimy na pół, a następnie na ósemki, żeby miały kształt łódeczek. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Układamy łódeczki na blasze. Każdą z nich smarujemy olejem przy pomocy pędzelka i posypujemy przyprawą do ziemniaków i frytek, papryką, oregano, solą i pieprzem. Pieczemy ok 35 min, aż się ładnie przypieką. Ja swoje robiłam w piekarniku halogenowym, ale wychodzą też w zwykłym. Mogą stanowić dodatek do dań, zamiast frytek lub być smaczną przekąską :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak