Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników utrzeć ciasto. Tortownicę o średnicy 26-28 cm nasmarować tłuszczem, nałożyć ciasto.
Temp pieczenia: 180-200 stopni C.
Czas pieczenia: około 30 minut.
Upieczone ciasto wytrząsnąć do ostygnięcia na kratkę kuchenną.
Następnie dwukrotnie przekroić. Dolna warstwę grubo posmarować nugatem rozpuszczonym na parze, drugą natomiast- konfiturami z moreli. Nakryć trzecim spodem.
Obciążyć deską i odstawić na 30 minut. W tym czasie masę marcepanową zagnieść z cukrem pudrem, rozwałkować i obłożyć nią ciasto od góry i z boku. Mocno docisnąć i jeszcze raz obciążyć i odstawić na 30 minut. Ciasto pokroić na wiele nieregularnych kawałków. 2 łyżki marmolady morelowej podgrzać mieszając, z 2 łyżkami wody, każdy kawałek ciasta oddzielnie posmarować i posypać jednym rodzajem przygotowanych ozdób.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !