Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MIGDAŁOWA

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 250 g.
mleko 1,5 l.
żółtko jajek 3 sztuki
skórka z cytryny - -
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MIGDAŁOWA

Migdały zalać wrzątkiem, przykryć na 15 min. Zdjąć skórkę. Rozdrobnić na gładką masę. Zalać mlekiem, zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem oraz startą skórką z cytryny a następnie połączyć ubijając z mlekiem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 13.07.2011 23:13
rewelacyjna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak