Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kopru włoskiego z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper włoski 1 bulwa
sok z cytryny
ogórek zielony 1 mała sztuka
pomarańcze 2 szt.
mięta posiekana 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kopru włoskiego z miętą

Zewnętrzne liście kopru odciąć, bulwę pokroić w plastry, wypłukać, umieścić w naczyniu z wodą i skropić sokiem z cytryny. Ogórek pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, a każdy plaster na cztery części.
Zetrzeć skórkę pomarańczy, a jej białą część oddzielić od miąższu. Cząstki owoców pokroić wzdłuż włókien; wyciekający przy krojeniu sok zebrać i wlać do miseczki.
Plastry kopru włoskiego oraz kawałki ogórka i pomarańczy umieścić na półmisku, wymieszać z miętą. Polać oliwą i sokiem z pomarańczy, posypać otartą skórką i wymieszać. Obrać jajka i pokroić na ćwiartki, ozdobić nimi sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.05.2012 17:19
ciekawa sałatka
Danuta8 03.05.2011 12:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak