Sposób przygotowania

Zewnętrzne liście kopru odciąć, bulwę pokroić w plastry, wypłukać, umieścić w naczyniu z wodą i skropić sokiem z cytryny. Ogórek pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, a każdy plaster na cztery części.
Zetrzeć skórkę pomarańczy, a jej białą część oddzielić od miąższu. Cząstki owoców pokroić wzdłuż włókien; wyciekający przy krojeniu sok zebrać i wlać do miseczki.
Plastry kopru włoskiego oraz kawałki ogórka i pomarańczy umieścić na półmisku, wymieszać z miętą. Polać oliwą i sokiem z pomarańczy, posypać otartą skórką i wymieszać. Obrać jajka i pokroić na ćwiartki, ozdobić nimi sałatkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawa sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !