Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z kremówki i żółtek do przekładania ciast

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
śmietana kremówka 250 gramów
olejek wanilinowy kilka kropel
śmietan fix 40 gramów
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z kremówki i żółtek do przekładania ciast

Cukier dodać do 3 łyżek wody, mieszając zagotować, tak by cukier się rozpuścił w wodzie. Ubić żółtka, w trakcie dolewać gorący cukier z wodą. Dodać również olejek. Śmietanę ubić, dodać do żółtek i wymieszać. Zgodnie z informacją na opakowaniu do masy dodać śmietan fix, aby usztywnić masę. Masę schłodzić. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 12.07.2011 19:50
super sprawa jak ktoś robi
misia53 03.06.2011 11:49
może i ja zrobię ... a czy ta woda z cukrem nie rozrzedzi śmietany...?
jolaxa 29.05.2011 22:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak