Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni z ricottą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 8 szt.
ser ricotta 30 dag
mleko 50 ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat
śmietana 50 ml
mozzarella 3 dag
parmezan 1 starty

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni z ricottą

Cannelloni ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Ricottę wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem. Napełnij cannelloni serowym nadzieniem. Śmietanę przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z łyżką lub dwoma parmezanu. Cannelloni ułóż na blasze, polej śmietaną. Piecz 10 minut w temp. 160 stopni, odwróć i piecz jeszcze 10 minut. Posyp pokrojoną mozzarellą i zapiekaj jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak