Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z botwinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 kg
kostka rosołowa 1 szt
kostka rosolowa grzybowa 1 szt
grzyby suszone 2 szt
czosnek 2 ząbki
marchew 1 szt
ziemniaki 4 szt
pietruszka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz
ocet 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z botwinki

Warzywa kroimy w kostkę, można też kupić gotową mieszankę warzywną, dodajemy drobno pokrojone buraczki wraz z całą botwinką, zalewamy wodą, gdy zacznie wrzeć dodajemy 2 łyżki octu kostki rosołowe, czosnek i przyprawy, gdy warzywa będą miękkie dodajemy drobno pokrojone ziemniaki i gotujemy aż będą miękkie, zabielamy 2 łyżkami śmietany rozrobionymi z mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 18.01.2013 11:11
moja ulubiona
kotlet 09.09.2011 22:38
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak