Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kminek
sól
pieprz
koper świeży
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy w garnku. Dodajemy do niej drobno pokrojoną kapustę i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu. Dolewamy trochę wody aby się gotowało. Jak kapusta będzie miękka, dodajemy obranego ze skórki i drobno pokrojonego pomidora, liść laurowy, ziele angielskie, kminek, sól, pieprz i gotujemy. Na końcu dodajemy drobno pokrojony świeży koper i mąkę rozrobioną ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 18.01.2013 11:11
moja ulubiona
babcia
babcia 18.01.2013 11:11
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak