Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KREM CYTRYNOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1/2 szkl.
białko 4 sztuki
śmietana kremówka 400 ml.
cytryny 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KREM CYTRYNOWY

Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę, z owoców wycisnąć sok. W połowie szklanki wody rozpuścić cukier, zdjąć z ognia i rozmieszać z żelatyną. Śmietanę ubić na sztywno. Do żelatyny dodać tartą skórkę cytrynową oraz sok, wystudzić a następnie połączyć z ubitą śmietaną. Wszystko przełożyć do pucharków i odstawić do lodówki. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak