Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sledzie z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 10 szt
cebula 3 szt
olej 1 szklanka
cytryna 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Sledzie z cebulką

Sledzie moczymy w zimnej wodzie, aby nie były zbyt słone. Nastepnie kroimy w nieduże kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a cytrynę kroimy w plasterki. W dużym słoju układamy na przemian śledzie, plasterki cytryny, cebulę i ziele angielskie i zalewamy olejem. Pozostawić do zamarynowania na 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 21.10.2011 20:41
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak