Sposób przygotowania

utrzec maslo z cukrem na gladką mase jaja dokladnie ubić i wymieszac z aromatem migdałowym .make wymieszac z proszkiem do pieczenia soda i sola dodac jajka i masło z cukrem zmiksować .do ciasta porcjami wsypywac platki owsiane i orzechy ciagle mieszajac .przykryc ciasto i wstawic na godzine do lodowki ,nastepnie rozwalkowac je na posypanej stolnicy na placek grubosci 5-6 mm.powicinac foremka nieduze krążki ,na srodku połowy ciasteczek polozyc troche dzemu przykryc reszta krazkow zlepiajac w kilku miejscach brzegi. na górnym ciasteczku zrobic cienkie naciecia na krzyz opruszyć je cukrem pudrem .ułozyc ciastka w sporych odstepach na blasze posmarowanej maslem.piec w 180 st az uzyzkaja jasnobrazowa barwe .przed podaniem ciasteczka udekorować dowolnymi np,sezonowymi owocami. SMACZNEGO!!!!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !