Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakim i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 3/4 opakowania
szpinak mrożony 2 paczki
feta 1 szt
czosnek 4 ząbki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakim i fetą

Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Na patelnii rozpuść masło i dodaj szpinak. Pokrój fetę w kostkę. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi, zdejmij pokrywkę i duś go jeszcze przez chwilę, aby odparowała nadmierna ilość wody. Następnie dodaj fetę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Odcedź ugotowany makaron. Podziel go na porcje i podaj z sosem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 25.06.2013 12:09
dla mnie pyszny,ale moja rodzinka nie chce się dać namówić na takie pyszności,niech żałują:)
teresa18 21.08.2012 21:23
pyszności
motomaniak 26.10.2011 14:24
pycha
Marzena34 20.08.2011 15:07
orginalne
traktorek 03.06.2011 22:37
nie znałam takiego połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak