Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

picadillo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone - mieszane 80 dkg
cynamon 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 3 szt
pieprz ziarnisty 10 ziaren
pomidory 6 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
ziemniak 1 duży
rodzynki 10 dkg
płatki migdałowe 10 dkg
olej 8 łyżek
sól
banan 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: picadillo

Cynamon,tymianek,majeranek czosnek gozdziki i pieprz ucieramy w mozdzierzu.Mielone wkładamy do dużej miski dodajemy utarte przyprawy i dokładnie wyrabiamy.Na dużej patelni rozgrzewamy połowę oleju wkładamy mięso i smażymy 5 min,mieszając.Wykładamy do miski i odstawiamy.Cebulę drobno siekamy ziemniaki obieramy i kroimy w plastry,pomidory i banana obieramy i również kroimy w plasterki.Rodzynki przelewamy wrzątkiem a płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.Na drugiej patelni rozgrzewamy tłuszcz,szklimy cebulę,następnie dodajemy pomidory,mięso ziemniaki,banana,liść laurowy dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem 30 min.Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.Przekładamy do miski i posypujemy płatkami i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 30.05.2012 07:43
pycha :)
dorotka0000025 02.10.2011 17:47
ciekawe
Krystyna32 22.09.2011 11:46
super
kochanyptysiu 28.04.2011 12:48
boski aromat
halinka1011 28.04.2011 08:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak