Sposób przygotowania

Cynamon,tymianek,majeranek czosnek gozdziki i pieprz ucieramy w mozdzierzu.Mielone wkładamy do dużej miski dodajemy utarte przyprawy i dokładnie wyrabiamy.Na dużej patelni rozgrzewamy połowę oleju wkładamy mięso i smażymy 5 min,mieszając.Wykładamy do miski i odstawiamy.Cebulę drobno siekamy ziemniaki obieramy i kroimy w plastry,pomidory i banana obieramy i również kroimy w plasterki.Rodzynki przelewamy wrzątkiem a płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.Na drugiej patelni rozgrzewamy tłuszcz,szklimy cebulę,następnie dodajemy pomidory,mięso ziemniaki,banana,liść laurowy dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem 30 min.Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.Przekładamy do miski i posypujemy płatkami i rodzynkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !