Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina mielona 50 dkg
buraki ćwikłowe 15 dkg
marynata z buraczków 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
cebula 2 szt
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
sól szczypta
piepz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk

Cebulę siekamy i szklimy na maśle a następnie studzimy.Buraczki siekamy dodajemy do mięsa razem z cebulą,śmietana i marynatą z buraków,wbijamy jajka i doprawiamy sola i pieprzem i wyrabiamy masę mięsne.Formujemy płaskie befsztyki o średnicy 7 cm,smażymy na oleju po 4 min z każdej strony.Możemy podawać z jajkiem sadzonym i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak