Sposób przygotowania

Rybę kroimy na średniej wielkości kawałki,skrapiamy sokiem z cytryny solimy i odstawiamy do schłodzenia na godzinę.W rondlu rozgrzewamy łyżkę masła,dodajemy szpinak i podgrzewamy mieszając aż się zarumieni,następnie dodajemy przyprawę w płynie,śmietanę a gdy zacznie się gotować wrzucamy parmezan i zmiażdżony czosnek.Gdy połowa płynu odparuje doprawiamy solą,pieprzem i otartą gałką muszkatołową.Na maśle szklimy cebulę.W garnku topimy łyżkę masła wrzucamy obrane umyte i pokrojone w plastry pieczarki doprawiamy solą i dusimy aż prawie cały płyn odparuje.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem wykładamy szpinak na szpinak kawałki ryby a na koniec pieczarki.Zapiekamy 15 min w 200 stopniach i posypujemy mozzarellą i zapiekamy jeszcze 10 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !