Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną gotujemy na sypko a gdy ostygnie przepuszczamy przez maszynkę razem z obrana cebulą z ugotowanymi grzybami i czosnkiem.Do masy dodajemy jajka trochę tłuszczu,majeranek i mąkę ziemniaczaną i tartą bułkę.Wszystko dokładnie wyrabiamy i formujemy podłużne zrazy.Zarumieniamy je na tłuszczu,zalewamy sosem grzybowym i dusimy chwilę na małym ogniu.Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pychota, uwielbiamy i kaszę i grzyby pod każdą postacią a więc idealne danie dla mnie i mojej rodziny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    kasza i grzyby pyszne danie!
  • 3
    original
    Opublikowano

    jola1508

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmmm kaszę lubię:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !