Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebule zapiekana nadziewana mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 8 szt
mięso mielone 30 dkg
jajko 1 szt
masło 2 łyżki
sól
pieprz
rosół 1 szklanka
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: cebule zapiekana nadziewana mięsem

Cebulę obieramy i gotujemy 10 min w lekko osolonej wodzie,wyjmujemy łyżką cedzakową i wydrążamy środki.Miąższ siekamy i łączymy z mięsem i przesmażamy na maśle,dodajemy łyżkę bułki tartej 3 łyżki rosołu jajko i przyprawiamy solą i pieprzem.Farszem nadziewamy cebulę układamy je w żaroodpornym naczyniu polewamy rosołem i posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.04.2011 21:54
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak