Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1-2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku pieczona

Boczek nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem, zostawić na noc. Mięso mielone przyprawić przyprawami, dodać bułkę tartą i roztrzepane jajko. Na boczek wyłożyć mięso mielone, zwinąć w roladę i mocno obwiązać sznurkiem. Piec w temp 200 stopni ok. 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 11.03.2012 15:05
mniam
ziutula
ziutula 06.10.2011 10:27
taki boczuś to mozna zjeść..
adam1f 27.08.2011 13:36
smaczne
angelika14 20.08.2011 12:54
smakowite :)
marchewka 04.05.2011 23:31
ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak