Sposób przygotowania

Chleb moczymy w wodzie,cebulę drobno siekamy.Tłuszcz rozgrzewamy na patelni zarumieniamy cebulę i mieszamy ją z surowym mięsem,doprawiamy solą pieprzem i chilli tak aby mięso było dość pikantne..Do mięsa wbijamy jajko i dodajemy odciśnięty chleb razowy.Całość mieszamy i formujemy niewielkie klopsy i obtaczamy je w mące.Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron aż będą złociste.Sos-Paprykę przecinamy na pół usuwamy gniazda nasienne i układamy ją na blasze polaną oliwą i pieczemy do czasu aż skórka zbrązowieje,wyjmujemy usuwamy skórkę i rozgniatamy widelcem.Jogurt mieszamy ze śmietaną dodajemy paprykę doprawiamy solą i pieprzem.Czosnek obieramy przeciskamy przez praskę i dodajemy do sosu..Klopsy polewamy sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    brzmi nieźle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !