Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy aperitif

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
cukier 10 dkg
cukier wanilinowy 1
sok z cytryny 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat
kostki lodu
kilka listków melisy
białe wino 1 słodkie
woda 1 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy aperitif

Wodę zagotować z cukrem,szczyptą cynamonu i sokiem z cytryny,ostudzić.Truskawki umyć,usunąć szypułki i przetrzeć przez sito,wymieszać z wodą z dodatkami,dodać wino i dobrze wymieszać.Przed podaniem wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.Podawać z dodatkiem kostek lodu,ewentualnie posypując listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak