Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z ryżu i jarzyn

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dkg
mleko 1 szklanka
por 20 dkg
marchew 10 dkg
seler 10 dkg
kapusta włoska 10 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tłuszcz do smażenia
masło 1 łyżka
sól
pieprz
jajko 3 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z ryżu i jarzyn

Ryż gotujemy na sypko na mleku z dodatkiem wody.Warzywa obieramy i drobno kroimy i dusimy na maśle.Gdy będą miękkie studzimy i dodajemy do ryżu.Masę wyrabiamy dodajemy jajko,przyprawy wsypujemy bułkę tartą,wyrabiamy.Formujemy owalne kotlety i smażymy na tłuszczu.Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 15.05.2012 10:25
podoba mi się ten przepis;)
m1monika 03.07.2011 11:23
nigdy nie jadłam, ale słyszałam, że są smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak