Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń po turecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 9 łyżek
kasza manna 9 łyżek
mleko 1 litr
masło 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier waniliowy 1/2 torebki
cynamon szczypta
rodzynki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: budyń po turecku

Mleko mieszamy z cukrem i doprowadzamy do wrzenia,zmniejszamy ogień i dodajemy bardzo powoli kaszę mannę tak aby nie powstały grudki,kiedy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia i dodajemy masło cukier waniliowy i wiórki kokosowe,wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do pucharków.Wstawiamy do lodówki a kiedy budyń się schłodzi posypujemy cynamonem i rodzynkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 02.03.2012 12:45
ciekawy ten budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak