Sposób przygotowania

zielona soczewice zalać zimna woda zagotowac odcedzić powtornie zalac woda i gotowac na malym ogniu ok 10 min (powinna byc lekko twarda)odcedzić i odstawić do ostudzenia .owoce granatu przeciąć na pół i nad salaterką wydrążyć czerwone pestki tak aby nie utracic soku ,natke i dymke razem ze szczypiorkiem posiekać dodać do soczewicy i przyprawić sola i pieprzem. zrobić sos wydrażyć z zielonej papryki gniazdo nasienne i pokroić ja w kostkę razem z reszta skladnikow oprocz oliwy włożyć do miksera podczas miksowania wlewac powoli oliwe aż sos stanie kremowy i jedwabisty dodac go do sałatki na godzine przed podaniem i dokładnie wymieszac . sałatka najlepiej smakuje lekko schłodzona!!!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !