Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z soczewicy i granatów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielonej soczewicy 35 dag
Pęczek dymki
posiekanej natki pietruszki peczek
sól do smaku
pieprz do smaku
sos
zielona papryka 1
czosnku 2 zabki
natki pietruszki peczek
ziół prowansalskich lyzeczka
musztardy lyzeczka
sok z cytryny 1
oliwy 5 lyzek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z soczewicy i granatów

zielona soczewice zalać zimna woda zagotowac odcedzić powtornie zalac woda i gotowac na malym ogniu ok 10 min (powinna byc lekko twarda)odcedzić i odstawić do ostudzenia .owoce granatu przeciąć na pół i nad salaterką wydrążyć czerwone pestki tak aby nie utracic soku ,natke i dymke razem ze szczypiorkiem posiekać dodać do soczewicy i przyprawić sola i pieprzem. zrobić sos wydrażyć z zielonej papryki gniazdo nasienne i pokroić ja w kostkę razem z reszta skladnikow oprocz oliwy włożyć do miksera podczas miksowania wlewac powoli oliwe aż sos stanie kremowy i jedwabisty dodac go do sałatki na godzine przed podaniem i dokładnie wymieszac . sałatka najlepiej smakuje lekko schłodzona!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 13.05.2011 09:54
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak