Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pestkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 puszka
majonez tradycyjny 2-3 łyżki
pestki dyni 0,5 paczka
pestki słonecznika 0,5 paczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 100 g
jajko ugotowane na twardo 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pestkowa

Jajka ugotować, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser pokroić w kostkę. Pestki słonecznika i dyni uprażyć na patelni. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 24.11.2011 22:14
niezły pomysł
Ela15 12.11.2011 20:39
fajny pomysł
iknkirke 08.06.2011 08:42
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak