Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

herbatnikowa krówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masy krówkowej 2 puszki
paczek herbatników 12 paczek po 10 szt
budynie śmietankowe 2
mleko 3 szklanki
bitej smietany w proszku śnież 2 opakowania
smietana 18% 400 ml
margaryny kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat lyzeczka
starta czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: herbatnikowa krówka

puszki z masa krowkową włożyć do garnka z woda i podgrzac .zelatyne rozpuscic z 1/2 szkl goracej wody.zrobić budyń ostudzić,dodać margarynę zmiksować .śmietanę ubić ze śnieżką ,polaczyc z zelatyna na duzej blaszce ułożyć herbatniki rozsmarować masę krówkową z jednej puszki .ułożyć kolejna warstwe herbatnikow i na niej rozsmarować budyń.przykryć herbatnikami rozsmarować masę krówkową z drugiej puszki ułóżyć herbatniki posmarować bitą śmietaną .wierzch obficie posypać startą czekolada ,wstawić do lodówki na kilka godzin zeby ciasto stężało:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 06.01.2012 23:12
SMACZNA
jolaxa 17.06.2011 22:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak