Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z suszonych jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka suszone 300 g
rodzynki 30 g
woda 1 l
skórka z cytryny do smaku
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z suszonych jabłek

Suszone owoce i rodzynki umyj i zalej zimną wodą. Odstaw na kilka godzin, po czym odcedź. Wodę, w której się moczyły, zagotuj z cukrem i skórką z cytryny, włóż owoce i gotuj 15 minut. Przed podaniem ostudź.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 25.08.2011 00:06
pyszniutki
Krystyna32 04.05.2011 07:04
super
magical66 27.04.2011 22:24
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak