Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwa z pistacjami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 szt
cynamon do smaku
orzechy pistacjowe 150 g
cukier 0,5 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwa z pistacjami

Na małym ogniu garnuszku stopić masło, z szczyptą cynamonu, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać orzechy pistacjowe,dolać wodę.Gotować na małym ogniu, mieszać ciągle drewnianą łyżeczką aż do momentu gdy masa będzie gęsta, ostudzić wlać do natłuszczonych płaskich półmisek bądź do formy wysmarowanej olejem .Pozostawić do ostygnięcia. Do tej chałwy pasują różne owoce i orzechy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 20.09.2011 09:20
pyszna
Iwona45 30.07.2011 19:33
mniam
Ania67 15.07.2011 09:27
extra
jogobella231
jogobella231 08.06.2011 11:45
pycha
Robert10 03.05.2011 16:07
bardzo lubię chałwę
magical66 27.04.2011 22:29
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak