Sposób przygotowania

1. Szparagi oczyść, odetnij twarde końce. Pędy zwiąż w pęczek, ustaw w wysokim garnku główkami do góry. Zalej lekko osoloną wodą z dodatkiem szczypty cukru. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok 15 min. Wyjmij, wystudź, potnij na kawałeczki. Liście szpinaku opłucz, osusz. Filet z indyka potnij w kostkę.
2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno. Delikatnie wymieszaj z żółtkami oraz mąką. Przypraw solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Wylej masę omletową. Ułóż na niej kawałki indyka, szparagów oraz liście szpinaku. Smaż, aż masa się zetnie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !