Sposób przygotowania

1. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć obrany ząbek czosnku. Smaż, aż zbrązowieje, następnie wyjmij go i wyrzuć. Na patelnię z czosnkową oliwą wsyp ryż. mieszając, smaż, aż stanie się szklisty (ok 5 min).
2. Cebule obierz, grubo posiekaj. Marchewki obierz, potnij w niewielką kosteczkę. Pokrojone warzywa i mięso dodaj do ryżu. Smaż razem 3 min.
3. Bulion wymieszaj z przecierem pomidorowym. Wlej do ryżu, warzyw i mięsa. Zmniejsz płomień i duś ok 20 min. Pod koniec duszenia dołóż posiekany tymianek. Farsz przypraw solą, pieprzem oraz słodką papryką.
4. Ogórki obierz, przetnij wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż środki z pestkami. Łódeczki napełnij przygotowanym farszem. Posyp startym serem. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni. Zapiekaj przez 20 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    pomysłowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ciekawy przepis :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !