Sposób przygotowania

1. Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Czosnek i imbir obierz, posiekaj. Chilli oczyść z pestek, miąższ drobno pokrój. Wątróbkę opłucz, pokrój na kawałeczki. Przełóż do miski. Dodaj chilli, czosnek i imbir. Wlej wino i oliwę, dobrze wymieszaj. Po 20 min wątróbkę osusz, oprósz mąką. Usmaż, podlewając odrobiną marynaty. Zdejmij z patelni.
2. Na ten sam tłuszcz wrzuć plasterki porów, smaż przez 5-6 minut. Często mieszaj, by się nie przypaliły.
3. Na patelnię ponownie włóż wątróbkę. Dodaj resztę marynaty. Duś 5 min. Przypraw solą i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wariacje z wątróbką - coś dla mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !