Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 60 dag
por 2 szt
chilli 1 szt
imbir do smaku
wino białe wytrawne do smaku
oliwa 6 łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w porach

1. Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Czosnek i imbir obierz, posiekaj. Chilli oczyść z pestek, miąższ drobno pokrój. Wątróbkę opłucz, pokrój na kawałeczki. Przełóż do miski. Dodaj chilli, czosnek i imbir. Wlej wino i oliwę, dobrze wymieszaj. Po 20 min wątróbkę osusz, oprósz mąką. Usmaż, podlewając odrobiną marynaty. Zdejmij z patelni.
2. Na ten sam tłuszcz wrzuć plasterki porów, smaż przez 5-6 minut. Często mieszaj, by się nie przypaliły.
3. Na patelnię ponownie włóż wątróbkę. Dodaj resztę marynaty. Duś 5 min. Przypraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.02.2012 13:31
wariacje z wątróbką - coś dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak