Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzony filet kurczaka

5.0
(39)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
cukier 2 łyżki
majeranek
woda
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzony filet kurczaka

Z wody, soli peklowej, cukru, majeranku i liścia laurowego przygotowujemy solankę. Mięso całkowicie umieszczamy w wodzie , przykrywamy i odstawiamy w chłodnym miejscu na około 3 dni. Zapeklowane mięso wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 17.12.2011 08:46
pyszne mięsko !
Misiek1 28.04.2011 14:50
rewelacyjny
ewasylwia 28.04.2011 10:14
musi fajnie smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak