Sposób przygotowania

Z wody, soli peklowej, cukru, majeranku i liścia laurowego przygotowujemy solankę. Polędwicę całkowicie umieszczamy w wodzie , przykrywamy i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 5 dni. Zapeklowane mięso wyjmujemy z wody przekłuwamy hakiem i umieszczamy w wędzarni. Wędzimy około 5 godzin

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Smakowicie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    taka ciepła prosto z wędzarni marzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    też czasem wędzimy ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    nie mam wędzarni =(( Ale przepis "zapiszę" na przyszłość !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !